Naar inhoud

Nocturnes 2024

23 mei 2024

Het Planetarium neemt opnieuw deel aan de Nocturnes van de Brusselse musea. We verwelkomen jullie graag op donderdag 23 mei om de full dome planetariumfilm “Solar Superstorm” te bekijken om 18h00 / 19h00 / 20h00 / 21h00, gevolgd door een "astromusical conference".

Bekijk de 360°-film  « Solar Superstorms »: Er broeit iets onder het rustige oppervlak van onze Zon… er is een zonnestorm op komst! Wat zijn de gevolgen voor de Aarde? We gaan op zoek naar antwoorden in de kern van onze ster.

Astromusical lezing Het universum brengt ons prachtige beelden. Maar we kunnen kosmische signalen ook vertalen naar naar hoorbare geluiden. Zo kun je de sterren horen tsjirpen, rommelen of zelfs een paar zachte melodieën horen zingen. Bovendien is de kosmos een grote inspiratie voor de eindeloze wereld van de muziek. Deze “astromusical conference” is voor een breed publiek (maar in het Engels). Je bespreekt, bekijkt en beluistert enkele astrofysische objecten. (!Alleen beschikbaar na de filmvertoningen van 18u, 19u en 20u!)

On-line ticketing.