#SpaceConnectsUs

#SpaceConnectsUs

Binnenblijven… laat je inspireren door astronauten

In Europa en over de hele wereld hebben we de afgelopen weken ons dagelijks leven moeten aanpassen. Op donderdag 26 maart organiseerden ESA en Asteroid Day het evenement #SpaceConnectsUs – een gelegenheid om online samen te komen en te luisteren naar astronauten, artiesten en wetenschappers over hoe we onszelf en onze omgeving kunnen aanpassen aan deze nieuwe situatie.

Luister en kijk naar het volledige video-verslag of klik hieronder als je enkel het deel in een bepaalde taal wil zien :

🇳🇱 link naar de Nederlandstalige sessie
🇩🇪 link naar de Duitstalige sessie 
🇮🇹 link naar de Italiaanse sessie
🇫🇷 link naar de Franstalige sessie
🇬🇧 link naar de Engelstalige sessie

Training Frank de Winne and Andre Kuipers – ESA Astronauts on European Space Center

Meerdere ESA-astronauten komen aan bod: André Kuipers, Tim Peake, Alexander Gerst, Samantha Cristoforetti, Matthias Maurer, Thomas Reiter, Thomas Pesquet en Frank de Winne.
Beroemde hosts zijn onder andere professor Brian Cox, Ranga Yogeshwar en Bruce Benamran, met speciale gasten uit de artistieke wereld zoals Mayim Bialik (The Big Bang Theory en PhD in neurowetenschappen), actrice en zangeres Olivia Newton-John en Paulina Chávez (The Expanding Universe of Ashley Garcia).

Over Asteroid Day

Asteroid Day is een door de VN goedgekeurde wereldwijde bewustmakingscampagne die jaarlijks plaatsvindt op 30 juni met als doel het publiek te inspireren, te betrekken en te informeren over de mogelijkheden en risico’s van asteroïden.

Meer informatie over #SpaceConnectsUs: SpaceConnectsUs
Meer informatie over ESA: www.esa.int

Share this post