Films

Kleuterprogramma (vanaf 3 jaar)

We prikkelen de nieuwsgierigheid en de fantasie van de allerkleinsten onder een fonkelende sterrenhemel. We ontdekken er niet alleen sterren, maar ook de Zon en de planeten. De grote beer vinden we dankzij een verhaaltje en met een beetje geluk zien we ook vallende sterren…

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 10.30 u. op zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties.

Duur: 30 min.

Explore (vanaf 6 jaar)

Het verhaal van de fascinatie voor de sterren die wij sinds mensenheugnis hebben. We starten bij de eerste anstronomen en astrologen van de oudheid tot aan de revolutionaire ontdekkingen van Nikolaus Copernicus en Johannes Kepler. Dankzij het genie van Kepler doorkruisen onze astronauten en satelieten het dichbije en verre heelal.

 

Het programma wordt alle dagen vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 16.00 u. 

Earth, Moon & Sun (vanaf 5 jaar)

In deze planetariumfilm onderzoeken we de relatie tussen de Aarde, de Maan en de Zon. We krijgen hierbij de hulp van Coyote, een grappig personage uit de mythologische Indianenverhalen.
Coyote heeft een paar eigenaardige denkbeelden over onze planeet en haar naaste buren in de ruimte. Zijn bizarre ideeën laten de kijker nadenken over hoe Aarde, Maan en Zon als één systeem samenwerken. We gebruiken de oude verhalen van de Indianen om het verschil tussen mythe en wetenschap te duiden.
Ontdek waarom de Zon opkomt en ondergaat en leer de basis van kernfusie en zonne-energie kennen. Onderzoek de baan van de Maan, haar kraters, de maanfasen en de zons- en maansverduisteringen.
De film belicht ook de ruimtevaart in het verleden én in de toekomst, wanneer we weer naar de Maan en zelfs nog verder zullen reizen.
“Earth, Moon and Sun” is een verhelderende planetariumfilm voor kinderen en jongeren, maar ook het grote publiek zal het herontdekken van de wetenschap achter de mythes kunnen smaken.

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 11.30 u. op zaterdag, zondag, feestdagen en in schoolvakanties.

Duur: 40 min.

Ice Worlds (vanaf 10 jaar)

Van de Zuidpool tot de Noordpool op onze Aarde en tot in de verste uithoeken van ons Zonnestelsel heb je vele ijswerelden die tal van geheimen verbergen onder hun dikke lag ijs. Kom en ontsluier mee de geheimen van deze ijswerelden. Deze show laat je zeker niet koud!

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 15.00 u. op woensdagen, zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties.

Duur: 40 min.

Chasing the Ghost Particle (vanaf 10 jaar)

In deze fulldome planetariumfilm ontdekken we een heel speciale telescoop Ice Cube, ingegraven in het ijs op Antarctica, die op zoek
gaat naar neutrino’s. Deze kosmische boodschappers zullen ons veel leren over de krachten die het heelal laten evolueren

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 12.30 u. op zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties.

Duur: 40 min.

Solar Superstorms (vanaf 12 jaar)

Er broeit iets onder het ogenschijnlijk rustige oppervlak van onze Zon. Er is storm op komst … een super zonnestorm. Enome hoeveelheden zonnematerie schieten plots 100.000 kilometer ver de ruimte in en vormen boogvormige slierten gas.

Welke immense krachten schuilen er achter dit verschijnsel ?

Wat indien deze  superstorm onze richting uit komt ?

Ontdek de antwoorden terwijl we afdalen in het wervelende binnenste van onze Zon.

Het programma wordt in het Nederlands, Frans én Engels om 14u. 00 u. op woensdagen, zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties.

Duur: 40 min.