Films

Volzet voor de Paasvakantie !
Beste bezoeker

Wij zijn enorm blij met de vele persaandacht - op televisie, op radio als in de geschreven media - die ons Planetarium ontvangen heeft de laatste dagen. Hierdoor lopen de reservaties heel snel vol. Vooral omdat we in deze corona-tijden, zoals u wel kan begrijpen, slechts een heel beperkt aantal bezoekers mogen aanvaarden.

Dit betekent dus minder goed nieuws voor u : de volledige Paasvakantie is intussen helemaal volgeboekt, we hebben geen gaatje meer over. Tot onze grote spijt , kunnen we jullie dus niet meer ontvangen tijdens deze vakantie, zonde...

Maar ... we hebben ook goed nieuws: het Planetarium is ook na de paasvakantie open tijdens de WE's en op feestdagen. Kijk hieronder voor onze programmatie.
Kijk dus snel in uw agenda wanneer u ons na de paasvakantie kan bezoeken en zend ons uw reserveringsaanvraag via mail naar reservatie@planetarium.be
Het eerstvolgende WE van 24 en 25 april is intussen ook al volzet, maar tijdens de volgende WE's heeft u nog mogelijkheden.

Het voltallige Planetarium-team 

Uurrooster schoolperiode vanaf 3 april 2021:

Elke weekdag:
16.00 u. : Explore

Op woensdagen:
14:00 u. : Earth, Moon & Sun
15:00 u. : The Secret Lives of Stars
16.00 u. : Explore

Uurrooster weekends, officiële feestdagen en tijdens de Belgische schoolvakanties vanaf 3 april 2021

:

10:30 u. : Kleuterprogramma 
11:30 u. : Earth, Moon & Sun
12:30 u. : Violent Universe
14:00 u. : Earth, Moon & Sun
15:00 u. : The Secret Lives of Stars
16.00 u. : Explore

De voorstellingen beginnen precies op het aangegeven uur. Wij vragen u om 15 minuten voor aanvang van de gekozen voorstelling aanwezig te zijn.

Kleuterprogramma (vanaf 3 jaar)

Met het verhaal van de sterren als leidraad prikkelen we de nieuwsgierigheid en de fantasie van de allerkleinsten. We ontdekken niet alleen de sterren maar ook vallende sterren, de Zon en de planeten. We bewonderen de Grote Beer, de Poolster en alle sterrenbeelden van de dierenriem om dan weg te dromen bij een fonkelende sterrenhemel.

Duur: 30 min.

Earth, Moon & Sun (vanaf 6 jaar)

In deze planetariumfilm onderzoeken we de relatie tussen de Aarde, de Maan en de Zon. We krijgen hierbij de hulp van Coyote, een grappig personage uit de mythologische Indianenverhalen.
Coyote heeft een paar eigenaardige denkbeelden over onze planeet en haar naaste buren in de ruimte. Zijn bizarre ideeën laten de kijker nadenken over hoe Aarde, Maan en Zon als één systeem samenwerken. We gebruiken de oude verhalen van de Indianen om het verschil tussen mythe en wetenschap te duiden.
Ontdek waarom de Zon opkomt en ondergaat en leer de basis van kernfusie en zonne-energie kennen. Onderzoek de baan van de Maan, haar kraters, de maanfasen en de zons- en maansverduisteringen.
De film belicht ook de ruimtevaart in het verleden én in de toekomst, wanneer we weer naar de Maan en zelfs nog verder zullen reizen.
“Earth, Moon and Sun” is een verhelderende planetariumfilm voor kinderen en jongeren, maar ook het grote publiek zal het herontdekken van de wetenschap achter de mythes kunnen smaken.

Deze film wordt gevolgd door: De sterrenhemel van dit seizoen.

Duur: 30 min.

Violent Universe

“Violent Universe” laat u kennis maken met de oerkrachten die in het heelal aanwezig zijn.  Sterren ontploffen aan het einde van hun leven en spuwen allerlei materiaal in de ruimte, asteroïden doorkruisen het immense heelal en komen soms dichter bij onze planeet dan we wensen. Aanschouw al die verschillende krachten die het heelal in stand houden, maar het ook wel door elkaar schudden.

Deze film wordt gevolgd door: De sterrenhemel van dit seizoen.

Duur: 30 min.

Secret lives of Stars

Schitterende verschijningen, bewogen levens en tragische eindes: de echte sterren in het heelal moeten niet onderdoen voor de filmsterren. Deze indrukwekkende film onthult al de geheimen uit het verborgen leven van de sterren. Witte dwergen, rode reuzen, zwarte gaten, geniet van dit kleurrijk spektakel !

Deze film wordt gevolgd door: De sterrenhemel van dit seizoen.

<

Duur: 30 minuten

Explore

EXPLORE vertelt ons het verhaal van de fascinatie voor sterren die wij sinds mensenheugenis hebben. We starten bij de eerste astronomen en astrologen van de oudheid tot aan de revolutionaire ontdekkingen van Nicolaas Copernicus en Johannes Kepler. Dankzij het genie van Kepler doorkruisen onze astronauten en satellieten het dichtbije en verre heelal. Een fantastische ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de sterrenkunde aan de hand van de verhalen van de ontdekkingsreizigers van het universum, zowel deze van vroeger, van vandaag als de toekomstige.

Deze film wordt gevolgd door: De sterrenhemel van dit seizoen.

Duur: 30 minuten

De  Sterrenhemel van dit seizoen

Volgend op elk programma kan u in het Planetarium de sterrenhemel van het dat moment ontdekken. In enkele minuten overlopen we de zichtbare sterrenbeelden en hun mythologische context en ontdekken we welke planeten met het blote oog aan de nachtelijke hemel waar te nemen zijn.

Duur: 8 à 10 minuten