Films

Kleuterprogramma (vanaf 3 jaar)

We prikkelen de nieuwsgierigheid en de fantasie van de allerkleinsten onder een fonkelende sterrenhemel. We ontdekken er niet alleen sterren, maar ook de Zon en de planeten. De grote beer vinden we dankzij een verhaaltje en met een beetje geluk zien we ook vallende sterren…

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 10.30 u. op zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties.

Duur: 30 min.

The Blind Man with Starry Eyes (vanaf 5 jaar)

Er was ooit een Koning met een onstilbare honger naar macht. Hij vroeg raad aan een oude wijze man. Die zei hem dat hij alle sterren aan de hemel moest tellen om de kennis van het Heelal te ontdekken.

Zo zat hij nacht na nacht naar de hemel te kijken en met de mooie verhalen van de oude wijze man leerde hij alles over de sterren, over de beweging van de hemel, waarom er dag en nacht is, wat vallende sterren zijn en wat sterrenbeelden zijn.

Gaandeweg maakte zijn speurtocht naar macht plaats voor een speurtocht naar kennis…

Ontdek mee wat de Koning allemaal leert over de geheimen van het heelal en geniet van dit prachtige sprookje vol poëzie!

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 14.00 u. op zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties. 

Earth, Moon & Sun (vanaf 6 jaar)

In deze planetariumfilm onderzoeken we de relatie tussen de Aarde, de Maan en de Zon. We krijgen hierbij de hulp van Coyote, een grappig personage uit de mythologische Indianenverhalen.
Coyote heeft een paar eigenaardige denkbeelden over onze planeet en haar naaste buren in de ruimte. Zijn bizarre ideeën laten de kijker nadenken over hoe Aarde, Maan en Zon als één systeem samenwerken. We gebruiken de oude verhalen van de Indianen om het verschil tussen mythe en wetenschap te duiden.
Ontdek waarom de Zon opkomt en ondergaat en leer de basis van kernfusie en zonne-energie kennen. Onderzoek de baan van de Maan, haar kraters, de maanfasen en de zons- en maansverduisteringen.
De film belicht ook de ruimtevaart in het verleden én in de toekomst, wanneer we weer naar de Maan en zelfs nog verder zullen reizen.
“Earth, Moon and Sun” is een verhelderende planetariumfilm voor kinderen en jongeren, maar ook het grote publiek zal het herontdekken van de wetenschap achter de mythes kunnen smaken.

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 11.30 u. op zaterdag, zondag, feestdagen en in schoolvakanties.

Duur: 40 min.

Violent Universe (vanaf 8 jaar)

Een voorstelling vol razernij! De nieuwe indrukwekkende 360° projectie van het Planetarium stort u midden tussen ontploffende sterren, botsende sterrenstelsels en allesvernietigende asteroïden. Het leven in het heelal is alles behalve een rustig voortkabbelende rivier…
Bereid je voor om omver geblazen te worden!

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 15.00 u. op woensdagen, zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties.

Duur: 40 min.

Secret Lives of Stars (vanaf 12 jaar)

Schitterende verschijningen, bewogen levens en tragische eindes: de echte sterren in het heelal moeten niet onderdoen voor de filmsterren! Deze indrukwekkende film onthult al de geheimen uit het verborgen leven van de sterren.

Het programma wordt vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 12.30 u. op zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties.

Duur: 40 min.

Solar Superstorms (vanaf 12 jaar)

Er broeit iets onder het ogenschijnlijk rustige oppervlak van onze Zon. Er is storm op komst … een super zonnestorm. Enome hoeveelheden zonnematerie schieten plots 100.000 kilometer ver de ruimte in en vormen boogvormige slierten gas.

Welke immense krachten schuilen er achter dit verschijnsel ?

Wat indien deze  superstorm onze richting uit komt ?

Ontdek de antwoorden terwijl we afdalen in het wervelende binnenste van onze Zon.

Het programma wordt alle dagen vertoond in het Nederlands, Frans én Engels om 16u. 00 u. elke dag van de week.

Duur: 40 min.